Dette kan gjelde både fysiske, kjemiske og psykososiale forhold, og vi prioriterer i samarbeid med kunden de områdene som Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) mener er mest relevant for næringen og de ansattes arbeidshverdag.
I tillegg kan det være ting som rører seg i virksomheten som er relevant for arbeidsmiljøet. Dette kan være omstillingsprosesser, sykefravær, konflikter eller andre psykososiale eller organisatoriske arbeidsforhold som kan oppstå uavhengig av hvilke yrke og arbeidsoppgaver de ansatte har. Disse faktorene kan kreve at virksomheten gjør noen grep for å ivareta de ansatte, og noen ganger kan bistand fra bedriftshelsetjenesten være nødvendig.
Bedriftshelsetjenesten kan tilby lederstøtte knyttet til omstillingsprosesser, bistand til det systematiske HMS-arbeidet, kursing eller arbeidsrettede helseundersøkelser av ansatte.
I kontakt med virksomheten kan bedriftshelsetjenesten også informere om hva som rører seg på arbeidsmiljøfronten. Vi har god oversikt over hva Arbeidstilsynet vektlegger i sine tilsyn, samt på oppdateringer i ulike HMS-relevante regelverk.
I årsmøtet blir vi enige om hvordan samarbeidet skal se ut det kommende året. Noen kunder ønsker at vi er tettere på, gjennom jevnlig kontakt for å bistå i prosesser som bedriften gjennomgår. Dersom virksomheten har arbeidsmiljøutvalg (AMU) skal bedriftshelsetjenesten være en del av utvalget.
Uavhengig av størrelse på virksomheten og hvilken næring de opererer i, vil DNA Kompetanse alltid tilstrebe å være nær, åpen og engasjert i sine kunder.
Kort oppsummert ser årsmøtet slik ut: