Aktuelle saker

Hjemmekontor
Sykefravær
Truls Lillebø

Slik blir du effektiv på hjemmekontor

Vi er i en situasjon der mange av oss nærmest over natten har hjemmekontor.  Her kommer tips om hvordan du får gjort jobben godt med nye og gode rutiner.

Tankens kraft
Sykefravær
Truls Lillebø

Hvordan få kontroll over følelsene med tankens kraft

Du kommer på jobb og vet at det venter en lang liste med oppgaver, som må gjøres før dagen er omme. Du er akkurat i gang med første gjøremål, da det tikker inn en melding fra din leder: «Vi må snakke sammen. Kom på mitt kontor kl. 10».

Nakkeskade
Sykefravær
Truls Lillebø

Hvordan forebygge rygg- og nakkeskader på hjemmekontor

Opplever du større grad av smerter i nakke, skuldre og rygg ved hjemmekontor enn på din ordinære arbeidsplass? Er du usikker på hvordan du bør sitte, og hvordan du kan forebygge plager?

Forebygging av sykefravær i helsesektoren
Sykefravær
Ingrid Mjanger Thorsnes

Kritisk bemanningssituasjon og forebygging av sykefravær i helsesektoren

En rekke bransjer har betydelig utfordringer som stillstand, permittering og hjemmekontorløsninger som følge av Covid -19. Samtidig opplever flere næringer sin største krise i fredstid når det kommer til mangel på personell. Spesielt i helsevesenet rapporteres det om bemanningsproblemer på grunn av økt arbeidsbelastning i kombinasjon med færre ressurser som følge av karantene. I tillegg er bransjen fra før preget av nedskjæringer og effektivisering.

avgjørelse leder
Ledelse
Truls Lillebø

Hvordan formidle vanskelige beskjeder til dine ansatte

Som leder er det naturlig å føle ambivalens (være uenig med eget budskap), når vanskelige beskjeder skal formidles til ansatte. Samtidig som du skal meddele noe du vet er til det beste for bedriften, vil du også ta vare på de ansattes psykiske helse. Det å gi krevende meldinger til medarbeidere er en del av arbeidet som faller tungt for mange ledere. Her er noen tips som kan gjøre oppgaven lettere

Få Nyheter og tips om helsefremmende arbeid og sykefravær

Meld deg på nyhetsbrev og få de nyeste sakene rett i innboksen. Du kan når som helst melde deg av.

Rull til toppen